8/3/16

Ημερα της γυναίκας.....ποια η σημασια της σημερα;


Ολα πλέον στη σημερινή εποχη τείνουν να ξεφτισουν και να χάσουν την αρχική σημασια τους.
Ετσι και οι παγκόσμιες  ημερες ...εγιναν ημερες για δηθεν μηνυματα συμπαράστασης για δηθεν ενδιαφερον , αλλα επι της ουσίας τιποτα ουσιαστικό.
Παγκόσμια ημερα της γυναίκας σημερα και τα μηνυματα που ήθελε να εδραιώσει η θεσμοθέτηση της, το 1977 απο τον ΟΗΕ φαινεται οτι μένουν στα χαρτιά και επι της ουσιας δεν εγιναν πράξη.
Ετσι ο 21ος αιώνας αντι να φέρει την πολυπόθητη ισότητα στις γυναικες στην  εργασια, στην οικογενεια και στην κοινωνια, ενέτεινε τα προβληματα και τη διαβίωση των γυναικών ακομη και στις Χωρες του Δυτικού κοσμου.
Οι πόλεμοι και το επακόλουθο τους οι μεταναστευτικες ροές, επιβαρύνουν κυριως τη θεση των γυναικών  που εχουν  επιφορτιστεί επιπλεον  και με τη φροντίδα κι ανατροφή των παιδιων. .
Η ανεργια τείνει να ειναι πλέον γένους θηλυκού, η γενετησια  εκμετάλλευση καθως και η εργασιακή υστερηση,  ανθεί στις γυναικες ,οι οποιες επιβαλλεται πλέον να ανασυνταξουν δυναμεις και με τα νεα δεδομένα της νέας κοινωνικής πραγματικοτητας να διεκδικήσουν οσα τους αξιζει.
Γυναίκες επιστήμονες, πολιτικοι, μανατζερς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, επαγγελματίες,, αγρότισσες, νοικοκυρές και μητέρες, οποιος και αν ειναι ο ρολος τους,  αγωνίζονται να τα καταφέρουν  με τον καλύτερο τροπο μεσα σε ενα δυσμενές περιβαλλον, με τις διακρίσεις να τις πλήττουν περισσοτερο. Η οικονομικη κριση ανέδειξε τα ελλειμματα της Πολιτειας απέναντι στις γυναίκες και οδηγησε σε διολίσθηση τα δικαιώματα τους.
Η 8 Μαρτη απο μια ανούσια εορτή , ας γινει το ουσιαστικό εφαλτήριο των θετικών αλλαγών που πρεπει να διεκδικήσουμε εκ νεου για να οδηγήσουν στην απόλυτη  κι ολοκληρωτική ισότητα.
Αντωνια Μπουζα
Περιφερειακη Συμβουλος Πελοποννησου
Πολιτευτής Ν.Δ.Μεσσηνιας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger