30/7/16

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν !

Μπεχράκης, Πατσαρίνος, Μάκαρης και ανεύθυνη πολιτική στάση.

Άκομψη και "ύποπτα" συντονισμένη η επίθεση του τοπικού αυτοδιοικητικού Σύριζα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προσωπικά και στο Δήμαρχο Καλαμάτας.
Η διαφαινόμενη αναπόφευκτη πλέον οριστική λύση  στο ζήτημα των σκουπιδιών μετά τις παλινωδίες και τις αδιέξοδες περιπλανήσεις που κόστισαν σε χρόνο και χρήματα που φυσικά δεν περισσεύουν.....ένωσε κομματικές φωνές!!
 Οι τοπικές συμμαχίες που αναδείχτηκαν, προσπαθούν μήπως και την τελευταία στιγμή πιέσουν και ανατρέψουν τη μόνη λύση που είναι η λύση ΣΔΙΤ που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία, λυσσωδώς πάλεψαν συμφέροντα και πολιτικές, είτε με παραπληροφόρηση, είτε με λάσπη στον ανεμιστήρα, είτε με αδιέξοδους νέους σχεδιασμούς που δεν τελεσφόρησαν.
Πατσαρίνος , Μπεχράκης, Μάκαρης, σε κοινή συνέντευξη τύπου, έδωσαν με σαφήνεια στην κοινωνία να καταλάβει ότι εμμένουν στη μπαχαλοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Μεσσηνίας, της Καλαμάτας ...!
Κακοποίησαν επικοινωνιακά την επιστολή που ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης απέστειλε ως όφειλε στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου, με την οποία θέτει τους δημάρχους προ των ευθυνών τους και ενημερώνει για τις συνέπειες της καθυστέρησης  εξεύρεσης  λύσης .
Δηλαδή πως εάν δεν υπάρξει άμεσα  λύση  στο θέμα , οι δήμοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα αλλά  και να ζήσουν με τα σκουπίδια στους δρόμους λόγω υπαρκτών προβλημάτων .
Επειδή όμως η περιπλάνηση σε δήθεν άλλες λύσεις τοπικής διαχείρισης, οδήγησε εκτός από μεγάλη καθυστέρηση και σε αδιέξοδα με την υπόθεση των σκουπιδιών, είναι ολοφάνερο ότι η αταίριαστη συμμαχία και το στοχευμένο πυρ ομαδόν, που είδαμε στη συνέντευξη τύπου, αφορά ένα σύνηθες μεν, ξεπερασμένο δε, ακόμη μέτρο πίεσης προς την ίδια την Κυβέρνησή τους.
Ας αναλογιστούν όμως όσοι με τέτοιες συνεντεύξεις επιδιώκουν τη συντήρηση του μπάχαλου με τα σκουπίδια , πως τα κωλύματα που δημιουργούν, αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Πελοποννήσου, της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας και πως μια κοινωνία δεν μπορεί να ακολουθεί τις δικές τους προσωπικές εμμονές, επιδιώξεις και αδιέξοδα σε μείζονα ζητήματα που αφορούν την υγιεινή, ασφάλεια, περιβάλλον  και ποιότητα ζωής.
Η κοινωνία απαιτεί λύσεις φθηνές, οικολογικές και οριστικές με τα σκουπίδια  !
Λοιπές σκέψεις και αυτοδιοικητικά και μη συμφέροντα δεν αφορούν τους πολίτες !
Καλαμάτα 30 Ιουλίου 2016
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger