24/11/16

Ο κ.Πατσαρίνος και το διαπαραταξιακό ατόπημα
Για δημοκρατικό ατόπημα κατηγόρησαν τον Πρόεδρο του Πε.Συ.Πελοποννήσου, κάποιες εκ των μειοψηφιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, προεξάρχοντος του κ.Πατσαρίνου, που εγκλωβισμένος σε προσωπικά αδιέξοδα λόγω των κατά καιρούς δηλώσεών του, αγωνιά για τη διαφαινόμενη ορατή λύση του ζητήματος των απορριμμάτων, συμπαρασύροντας και λοιπούς συναδέλφους.
Καίτοι μάρτυρες οι συνάδελφοι των μειοψηφιών, της απρεπούς στάσης ορισμένων εκ των παρευρισκομένων δημάρχων προς τον Περιφερειακό θεσμό τον οποίο και οι ίδιοι υπηρετούν, εξ΄αιτίας του προσωπικού μένους προς τον περιφερειάρχη κ.Τατούλη και προς την  πλειοψηφία του Περιφ.Συμβουλίου, οδηγήθηκαν  σε ανακοινώσεις, που αναδεικνύουν όμως, κυρίαρχα, το δικό τους τραγικό ατόπημα, διότι δεν στήριξαν ως όφειλαν τους διακριτούς ρόλους των δύο θεσμών της αυτοδιοίκησης.
 Οι κ.κ. Δήμαρχοι, απεχώρησαν χθες από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, εν μέσω φωνασκιών, απειλών, προσβολών προς όλους εμάς που τους καλωσορίσαμε, τους δείξαμε τον προσήκοντα σεβασμό και το ανθρώπινο ενδιαφέρον, διότι θέλησαν να επιβάλουν τη δική τους βούληση , αδιαφορώντας για το πώς ήθελε την εξέλιξη της συνεδρίασης ο θεσμός που τους φιλοξενούσε.
Ο πρόεδρος του Πε.Συ. με ευγένεια, ρώτησε επανειλημμένως αν κάποιος από αυτούς,εκπροσωπούσε το  ΦΟΔΣΑ , τη ΣΜΠΕ του οποίου το Πε.Συ. συζητούσε κατόπιν εντολής του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ουδείς απήντησε , διότι δεν εκπροσωπούσαν τον αρμόδιο φορέα , οπότε η συνεδρίαση συνεχίστηκε.
Οι κ.κ. Δήμαρχοι που μάλλον  τη δημοκρατία την αποδέχονται αλα καρτ, τις θέσεις  τους και τους σχεδιασμούς τους , όφειλαν να τις καταθέσουν στο δικό τους  φορέα δηλ. το ΦΟΔΣΑ και εκεί με δημοκρατικές διαδικασίες να αποφασίσουν ποία ΣΜΠΕ θα προωθούσαν προς γνωμοδότηση.
Επειδή   μάλλον η δημοκρατία δεν είναι τόσο εύπεπτη από όσους διαφωνούν, ως φαίνεται  η απόφαση της  πλειοψηφίας  του  ΦΟΔΣΑ ,  δεν έγινε αποδεκτή από μέρος των δημάρχων που είχαν αντίθετη άποψη, με αποτέλεσμα να εξάγουν τις διαφωνίες τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στους πολίτες αποφασίζει , όχι γιατί είναι μία «παρέα» όπως κάποιοι δεικτικά και ανόητα αναφέρουν, αλλά διότι διέπεται από αίσθημα ευθύνης , απέναντι στην αποστολή που του ανέθεσαν  οι  πολίτες της Πελοποννήσου.
Κατόπιν αυτού, ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δέχθηκα κι εγώ την απαράδεκτη για αιρετούς απρόκλητη φραστική επίθεση, διαμαρτύρομαι  και καλώ τους συναδέλφους των μειοψηφιών,να επανεξετάσουν τη στάση τους και αντί να παρασύρονται από το αντιπολιτευτικό τους μένος, να στηρίξουν το θεσμό της Περιφερειακής αυτοδίοικησης , ως έχουν υποχρέωση να κάνουν, υπερασπιζόμενοι και  τη δική τους αυτοδιοικητική οντότητα, που υποτιμήθηκε από συμπεριφορές και  λόγια.Άλλωστε είναι γνωστό, πως όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
Η δημοκρατία κλονίζεται , όταν οι μειοψηφικές θέσεις, θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να επιβληθούν στις πλειοψηφικές.
Οι κ.κ. δήμαρχοι, που δυστυχώς παρασύρθηκαν κι έχασαν την ψυχραιμία τους, αμαυρώνοντας την εικόνα τους, όφειλαν  να αποδεχτούν ότι ανάμεσα στους 26 Δήμους της Πελοποννήσου που αποφάσισαν διαφορετικά είναι απλά μία ισχνή μειοψηφία.
Αν μέσα στη δημοκρατική διαδικασία, μπορούν να υποστηρίξουν τις δικές τους επιλογές είναι θεμιτό  και αποδεκτό να το κάνουν.
Καλαμάτα 24 Νοεμβρίου 2016 
Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger